Basek BatıAnadolu Okulları Eğilimine Göre Eğitim Modeli (EGEM)

En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın eğitimi, hangi yaş gurubunda olurlarsa olsunlar anne-babalar için gündemin ilk sırasında yer almaktadır. Okul Öncesi dönemde ailede verilen eğitimin anasınıfından itibaren okullarda verilmeye başlanması tüm dünyada kabul görse de, ailelerin çocuklarının geleceği ile ilgili kaygıları bir türlü dinmemektedir.

Anne-babalara nasıl ki çocuklarınızı evde eğitin, okula göndermeyin denemeyecekse; anne-babalar da okullara “alın çocuğumu siz eğitin; biz eğitemiyoruz” diyemeyeceklerdir. Hal böyleyken, okullara düşen sorumluluk daha da artmaktadır. Okullar, uyguladıkları eğitim modeli sürecine velileri de ikna ederek dahil etmek durumundadırlar.

BASEK Batıanadolu Okulları, bu temel gerçeklikten hareketle, her geçen gün yeni arayışlar içinde hareket etmek; çocuklarımıza nitelikli bir model sunmak, ebeveynlerin mevcut kaygılarını gidermek gibi bir misyon üstlenmiş durumdadır.

Ortaokuldan itibaren, eğilimlerin doğru belirlenmesi (ilgi ve yetenek dahil) ve eğitim sürecine dahil edilmesi gerektiği anlayışıyla, bilim-teknik-sanat ve spor gibi temel alanlarda nitelikli eğitim verebilmek için gayret göstermekteyiz.

İlgi alanları, yetenek ve eğilimlerin belirlenmesi, statik değil dinamik bir sürece tabidir. Çocuğa, 10-12 yaşlarındayken teşhis koyup “senin şu konuda yeteneğin var; şu konuya eğilimlisin ya da şu konulara ilgi duyuyorsun” gibi kesin yargılarla yaklaşmak, süreç içerisinde aldatıcı olabilir. Yapılması gereken, eğilim belirleme sürecinin dinamik biçimde takip edilmesi ve muhtemel değişiklikleri tespit edip yönlendirmelerin sürekli güncel tutulması gerekmektedir. Çocuğa ille de şu mesleği seçeceksin ya da şu alanda okuyacaksın gibi bir şeyin dayatılmasının hiçbir mantığı yoktur; yararı da yoktur.

Bu bağlamda BASEK Batıanadolu Okulları, Fen ve Anadolu Liseleriyle bilimsel eğitimin; Sağlık-Biyomedikal, Havacılık, Otomotiv, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Elektrik-Elektronik-Bilişim, Radyo-Televizyon-Sosyal Medya gibi alanlarda mesleki ve teknik eğitimin kapılarını açmış; çocuklarımıza süreç içerisinde alanlar arasında eğilimlerine göre değişiklik yapabilecekleri bir eğitim modeli sunmuştur. Yakın gelecekte sanat ve spor gibi alanlarla da desteklenecek olan yeni eğitim modelleri sunmanın ön hazırlıklarını yapmaktadır.

Böylece, Ortaokuldan itibaren bizlere emanet edeceğiniz çocuklarınız, EGEM (Eğilimine Göre Eğitim) modeliyle daha donanımlı yetişecek; sıkıştırılmış-daraltılmış, belli kalıplara sokulmuş bir eğitim ortamı yerine, kendilerini daha da geliştirebilecekleri bir modelle eğitim alacaklar ve geleceğe daha güvenle bakabileceklerdir.

BASEK olarak biz de bir yandan temel becerilerle donatılmış; aklı, bilim ve teknolojiyi ön planda tutan, yetenek ve eğilimlerini pratiğe dökebilmiş gençlerden oluşan “Üreten Okullar” olmanın; diğer yandan da ailevi, milli ve manevi değerlerine bağlı, topluma yararlı bireyler yetiştirmenin haklı gurur ve heyecanı içinde olacağız.