Batıanadolu

Eğilime Göre Eğitim (EGE)

YETENEKLERİN KEŞFEDİLMESİ: Genel Yetenek Test Bataryası, Yeteneklere Uygun Mesleki Yönelim Envanteri, Çoklu Zeka Testi, Farklı Yetenek Testleri Bataryası vb. yöntemlerle öğrencilerin yetenekleri belirlenir.

EĞİLİMLERİN BELİRLENMESİ: Mesleki Eğilim Belirleme Envanteri, Kuder İlgi Alanları Envanteri, Strong İlgi Envanteri, Mesleki Alan İlgi Envanteri vb. yöntemlerle öğrencilerin eğilimleri belirlenir. 

HEDEF YÖNETİMİ: SMART Kriteri, Akademik Benlik Kavramı Ölçeği, Kendini Değerlendirme Envanteri vb. yöntemlerle öğrencilerin kısa-orta-uzun vadeli hedefleri belirlenir.

GELECEK PLANLAMA: Kendini Değerlendirme Envanteri, Mesleki Yaklaşım Envanteri, HOLLAND Meslek Tercih Envanteri uygulanarak ve de öğrencilerin sosyo-kültürel ve ekonomik yapılarına uygun olarak yurt içinde ya da yurt dışında yaşamak isteyip istemediklerine göre planlamalar yapılır. 

KARİYER REHBERLİĞİ: İş hayatında hedeflenen nokta için en uygun yolun belirlenmesi süreci olan bu aşamada öğrencilere kariyer rehberliği sunulur.

PROFESYONEL DESTEK: Yeteneklerin geliştirilmesi sürecinde okulumuzun imkanları dışında profesyonel yardım alınarak öğrenciler desteklenir. 

UYGULAMALI EĞİTİM: Akademik gelişim sürecinde öğrenmenin daha kalıcı olması açısından öğrencilerimiz ilgi alanları ve eğilimleri doğrultusunda bilim ve teknik liselerimizi laboratuvar ve atölyelerinde uygulamalı eğitim görürler.

ULUSLARARASI AKREDİTASYON ve ENTEGRASYON: Yurt dışındaki akran okullarla belli bir protokol çerçevesinde Exchange programları düzenlenir. 

İNOVASYON: teknoloji ve tasarım dersleri ve yaratıcı drama etkinlikleri yoluyla öğrencilerimizin yaratıcı yeniliklere yönlendirilmesi sağlanır.