Öğrenci Bilgilendirme Rehberi

SEVGİLİ ÖĞRENCİMİZ,

Hayatınızın yeni bir dönemine merhaba diyorsunuz. Bu döneminizde mesleğinizi de artık elinize almaya başlıyorsunuz. Farklı bir ortam ve sistemlerin hayatınıza dokunduğu bu dönem sizin için ve geleceğiniz için oldukça önemli bir süreçtir.

Bu amaçla hazırladığımız Öğrenci Bilgilendirme Rehberi kitapçığında öğrencilerin uyması gereken kurallar, ders çalışma sistemleri, stres yönetimi ve motivasyon, mesleki öğrenimler gibi son derece yaygın ve önemli konulara değindik. Ayrıca kurumumuz hakkında detaylı bilgilere yer verdik.

BASEK ailesi olarak eğitim-öğretim sürecinde size her konuda destek olacağımızı bildirir, başarılı eğitim-öğretim dönemi dileriz.

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN KURALLAR

• Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Kanun ve Yönetmelikleri çerçevesinde derse devam zorunludur.
  • Derse giriş için iki zil çalmaktadır. Birinci zil öğrenci zilidir ve ilk zille birlikte öğrenciler sınıfta yer almalıdır. İkinci zil ise öğretmen içindir ve öğretmenin derse başlamasını işaret eder.
  • Öğretmen kendisinden sonra sınıfa giren öğrencileri sınıfa almaz. Öğrencinin derse girmesi için yönetimden “Derse giriş kâğıdı” getirmesini ister.
  • Öğrenciler derste olması gereken saatlerde kütüphanede, kantinde veya kurum içinde herhangi bir yerde bulunamazlar.
  • Gün içinde izin isteyen öğrencilere, velileri ile görüşüldükten sonra (ancak velinin onayıyla) yönetim tarafından izin verilir.
  • Öğrenci günlük programa göre defterini, ders kitaplarını ve ödevlerini yanında getirmekle sorumludur.
  • Sınıf içerisinde su haricinde yiyecek ve içecek bulundurulmasına izin verilmez.
  • Öğrenciler, arkadaşlarının öğrenme özgürlüklerini kısıtlayacak, ders dinlemelerine engel olacak ve dersin akışını bozacak davranışlarda bulunamazlar.
  • Öğrencilerin kurum içinde herhangi bir yerde sigara içmelerine kesinlikle izin verilmez.
  • Öğrenciler cep telefonuyla derse alınmaz. Derse girerken öğrencilerin cep telefonları toplanır, ders bitiminde öğrenciye verilir.
  • Resmi olarak kabul gören kılık kıyafet zorunluluğuna tüm öğrencilerimiz uymakla yükümlüdür.

BAŞARI İZLEME ÇALIŞMALARI

• Öğrencilere ders çalışma programlarının hazırlanması ve etüt çalışmaları.
  • Öğrencilerle bireysel görüşmeler.
  • Sınav kaygısı, stres, dikkat eksikliği, motivasyon kayıpları, akran zorbalığı konularında bireysel destek ve görüşmeler.
  • Etkin ders çalışma hakkında detaylı bilgilendirme.

MESLEKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI

• Meslek ve üniversite tanıtım günlerinin düzenlenmesi
  • Üniversite gezileri.
  • Envanter uygulamaları.