Potansiyeli Performansa Çevirmek

Nasıl bir öğrenci istiyoruz? KENDİNE YETEN, SORUMLULUK SAHİBİ, KENDİNDEN MEMNUN, ÇEVRESİNE MUTLULUK YAYAN, AİLESİNİ ve ÜLKESİNİ SEVEN…

Çocuklarda yeterlilik kriterleri; ÖZDENETİM, ÖZ SAYGI, CANLILIK, MERAK-COŞKU ve ARKADAŞLARINA YAKINLIK’la ölçülebilir.

Yetersizlik işaretleri ise; SOSYAL OLMAMAK, İNATÇI OLMAK, KARARSIZ OLMAK, SİNİRLİ – KAVGAYA YATKIN OLMAK ve HAKKININ YENDİĞİ DUYGUSU TAŞIMAK’la değerlendirilir.

Bu bağlamda, ebeveyn tutumlarının KABUL EDİCİ-GÜVEN VERİCİ olması, okulların da öğrenciyi tanımada ve potansiyelini doğru ölçmekte yetkinlik sahibi olması gerekir.

Bazı moda yaklaşımlar, gerçeğin görülmesinden uzak olup; anne-babaların çocuklarını olduğundan fazla ve farklı değerlendirmelerine sebep olur. Bunlar; İSTERSEN BAŞARIRSIN, KENDİNE GÜVEN BAŞARIRSIN, ASLINDA BEYNİMİZİN ŞU KADARINI KULLANIYORUZ(!) gibi yaklaşımlardır. Oysa, adına kader ya da genetik piyango diyebileceğimiz doğuştan gelen özellikler vardır. Yani, bir şey tanımlanmış olarak dünyaya geliyoruz. BASİT VE SIRADAN İŞLERİ İYİ YAPABİLMEK İÇİN BİLE YATKINLIK VE YETENEK GEREKİR. Tam da burada okullara büyük görev düşmektedir. Var olan yeteneğin keşfi ve desteklenmesi açısından.

İNSANLARIN POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARMANIN ANAHTARI, GÜÇLÜ YÖNLERİNE ODAKLANMAKTIR!

BASEK Batıanadolu Okulları, bu gerçeğinde farkındadır; eğitim proğramlarımızda öğrencilerimizin güçlü yanlarını desteklemek için de özel bir çaba yürütürüz.

Temel gerçekler; İNSAN HER KONUDA MÜKEMMEL OLMAYI ÖĞRENEMEZ; EN ÇOK GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ YÖNLERİMİZ  GELİŞİR; EKİBE EN GÜÇLÜ YANIMIZLA KATKI SAĞLARIZ; ÇOCUKLARI ZORLAMADAN YÜKSEK PERFORMANS  ÇIKMAZ; KONFORDAN DA YÜKSEK PERFORMANS ÇIKMAZ.

Bu gerçekler ışığında, BASEK Batıanadolu Okulları, hem çocuklarımızın zayıf yönlerini güçlendirmeye çalışır hem de güçlü yönlerini daha da geliştirmeye gayret eder.

Eğitim gün sayısı: ÇİN’de 220 gün; TAİWAN’da 240 gün; TÜRKİYE’de 180 gün’dür. BASEK Batıanadolu Okulları olarak biz bu yetersizliğin farkındayız ve gerek hafta içi etütleri gerekse hafta sonu kurslarıyla bu açığı telafi etmek için planlamalar yaparız.

GÖZÜNDE GÜNEŞTEN ZERRE BARINDIRMAYAN GÜNEŞİ GÖREMEZ!