Veli Rehberi 2

Ders Çalışma Önerileri

• 9. sınıf lise öğretiminin temelini oluşturmaktadır ve üniversite sınav soruları ağırlıklı olarak 9. Sınıf konularından oluşur. Bu temeli sağlam tamamlayan öğrenci diğer sınıflarda zorlanmadan eğitimini tamamlayabilir.
  • 9. sınıfa başlayan bir öğrencinin önceki derslerinden eksik kaldığı konular takviyeyle giderilebilir.
  • Okul sonrası günlük tekrar dersi anlama konusunda önemli bir adımdır.  Günlük tekrar yapılmayan dersler çok çabuk unutulur.
  • Özellikle sayısal derslerde belirli aralıklarla konu tekrarı yapmak ve konu hakkında bol soru çözmek bu derslerde başarılı olmayı sağlar.
  • Verilen ödevleri zamanında yaparak konuyu pekiştirmek, derste olan başarıyı artıracaktır. Her akşam 1 saatlik etüt (ödevler, konu tekrarları, soru çözme) uygulanmalıdır.
  • Yabancı oldukları birden fazla konu üzerinde yaşayacakları stres ve paniğe olumlu yaklaşmalı birlikte çözüm yolları aranmalıdır.
  • Çok fazla veya çok az uyku öğrencinin dersteki verimini düşürecektir. Uykuyu düzenli hale getirmek önemlidir.
  • Kahvaltı günün en önemli ve üstünde titizlikle durulması gereken öğünüdür. Sağlam edilmiş bir kahvaltı, ders performansı açısından oldukça önemlidir.
  • Öğrencilerin okula gidiş ve dönüş saatleri mutlaka kontrol ve takip edilmelidir.
  • İnternetin ve bilgisayarın hatalı kullanımının önüne geçilmelidir. Bilgisayarda çok zaman geçirmek ve oyun bağımlılığı öğrencileri olumsuz olarak etkilemektedir. Belirli saatler ayarlanarak bilgisayarın öğrenci tarafından kullanılması kontrol açısından da önemlidir.